- 2 dkg élesztő
- 1 evőkanál cukor
- 2 dl langyos tej
- 40 dkg liszt
- csipetnyi só
- 1 tojás
- 10 dkg cukor
- 7,5 dkg olvasztott vaj
- 1,25 kg szilva
- 5 dkg vágott mandula
- fél teáskanál őrölt fahéj
A tejben simára keverjük az élesztőt és a cukrot, és 15 percig állni hagyjuk. A liszt felét, a sót, a tojást, 7,5 dkg cukrot az élesztős tejjel és az olvasztott vajjal összekeverjük. A maradék lisztet apránként hozzágyúrjuk. A tésztát egy nagy edénybe tesszük, mert megdagad, kelni fog. Kevés liszttel megszórva 30 percig hagyjuk pihenni. Közben a szilvát megmossuk, leszárítjuk, kimagozzuk, és negyedekre vágjuk. Ezután alaposan átgyúrjuk a tésztát. A tepsit vajjal kikenjük, és a tésztát kinyújtva beletesszük. A szilvát szép sorban rárakjuk, meghintjük mandulával. A sütőt 220 fokra felhevítjük. A lepényt a sütő alsó részébe tesszük, és 30 percig sütjük. A maradék cukrot összekeverjük a fahéjjal, és egyenletesen rászórjuk a szilvára. Cukrozott tejszínhabot kínálunk mellé.