Tészta:
- 4 tojás
- 15 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 2-3 evőkanál holland kakaópor
- 7 dkg kókuszreszelék
- 7 dkg darált mandula
- 1 csomag sütőpor
- 5 evőkanál liszt
Hab a tetejére:
- 15 dkg szilvalekvár
- 5 dl habtejszín + a díszítéshez
- 5 dkg étcsokoládé
A margarint, a cukrot és a tojásokat habosra kikeverem, majd hozzáadom a kókuszt, a darált mandulát és a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet. 24 × 22 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm és 170°C-on megsütöm. Utána hagyom kihűlni.
A tejszínt habbá verem és a szilvalekvárral összekeverem. A kihűlt tészta tetejére simítom, erre pedig felvert tejszínhabréteg kerül. A csokoládét gőz felett felolvasztom és a sütemény tetejét kidíszítem vele. Háromszögekre vágva tálalom.
Domján Mária receptje.