Tészta:
- 5 dl víz
- 2 evőkanál étolaj
- 5 dl liszt
- 2 tojás
Töltelék:
- fahéj
- cukor
- szilva
A vizet a sóval és olajjal egy fazékban felforraljuk. Fokozatosan hozzáadagoljuk a lisztet és addig keverjük, míg a fazék oldalától a massza el nem válik. Tűzről levéve langyosra hűtjük, és a tojásokat egyenként beledolgozzuk. Kinyújtjuk, négyzeteket vágunk. A szilvákba fahéjas cukrot töltünk, a tésztába tesszük, gombócokat formálunk. Forró lobogó vízben főzzük ki, de csak addig kell főzni, míg a víz tetejére feljönnek a gombócok. Olajon zsemlemorzsát pirítunk és a gombócokat beleforgatjuk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!