Tészta:
- 50 dkg darált keksz
- 20 dkg porcukor
- 7 evőkanál sárgabarack lekvár
- 1 dl rum
- 1 dl feketekávé (hideg)
- 1 evőkanál kakaó
- 1 kávéskanál fahéj
- kicsi őrölt szegfűszeg
- tej ha szükséges
Beszórni:
- kókuszreszelék vagy durvára darabolt dió
Szilva töltelék:
- 70 dkg + 8 szem szilva
- cukor, vagy édesítő ízlés szerint
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- fahéj, őrölt szegfűszeg ízlés szerint
- 1 csomag vaníliás cukor
1. A tésztát összeállítjuk,esetleg, ha nem állna össze lehet még tejet hozzáadni.
2. Folpackon a formánknak megfelelő nagyságúra, úgy hogy az alját is ebből hajtsuk rá, kinyújtjuk a tésztát. A formába tesszük (ez őzgerinc forma volt) a folpackkal együtt a tésztát, belenyomkodjuk, hogy a formáját felvegye.
3. Elkészítjük a tölteléket. A szilvát egy lábasba tesszük, 4-5 percig főzzük. Akkorra leválik a héja, (a színe miatt kell a héjával együtt főzni) kiszedjük belőle.
4. Összeturmixoljuk. Visszatesszük a tűzre ízesítjük cukor, vagy édesítő, fahéj, szegfűszeg,van.cukorral ízlés szerint.
5. Pici vízzel elkeverjük a pudingokat, hozzáadjuk a szilvához, állandó keverés közben sűrűre főzzük.
6. A 8 db szilvát meleg vízbe tesszük, héját lehúzzuk. Kisebb darabokra felvágjuk és hozzáadjuk a szilvakrémhez .
7. A tészta mélyedésbe öntjük a szilvás krémet. A tésztát visszahajtjuk mindkét oldalán a krémre, ez lesz az alja.
8. Hűtőbe tesszük, a legjobb, ha egy éjszakára. Dermedés után egy tálcára kifordítjuk és megszórjuk kókusszal vagy durvára darabolt dióval.
Kiss Imréné receptje.