- 1/5 kg liszt
- 20 dkg margarin
- 1 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 1 csipet só
- 1 evőkanál cukor
- 1, 5 dl tejföl
Fél kiló lisztből, húsz deka margarinból, egy deci meleg cukros tejben feloldott két deka élesztővel, csipet sóval, egy evőkanál cukorral, másfél deci tejföllel nem túl kemény, de nem is lágy tésztát dagasztottam. (A tészta állagán hozzáadott tejjel lehet javítani.) Hagytam megkelni, majd deszkán átgyúrtam, kb három mm vastagságúra nyújtottam, nagy méretű fánkszaggatóval kiszaggattam. Cukormentes, fekete szilvalekvárral töltöttem, kifli alakúra sodortam, sütőpapíros tepsiben sütöttem. Forrón vaníliás porcukorban forgattam.
Ludvig Daniella receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!