Íme a következő recept a Szarvasi Szilvanapokról:
- 1 kg magozott szilva
- 25 dkg cukor
- 30 dkg rétesliszt
- 20 dkg finomliszt
- 1 nagy pohár tejföl
- 1 csomag sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 5 tojás
- 14 dkg darált dió
- 15 dkg vaj
A szilvát megmossuk, majd ízlés szerinti méretűre daraboljuk. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a langyosra melegített vajat, tejfölt, a citrom héját, és alaposan elkeverjük. A kétféle lisztet, sütőport és a diót összekeverjük, a tojásos masszához adjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a tésztába. Kizsírozott-lisztezett tepsibe tesszük. Egyenletesen elkenjük a tésztát, majd a szilvát héjával lefelé ráhelyezzük. Kihűlés után felszeletelve megszórhatjuk fahéjas porcukorral.
Finom lett, de én a következő sütésnél nem teszem bele azt a lisztmennyiséget amit írt, talán egy picit sűrű lett a tészta. Viszont a legközelebbi meggyel lesz elkészítve! 😉
Kiss Imréné Magdi receptje.