- 12 nagy szem magvaváló szilva
- 7 dkg cukor
- 1 evőkanál tej
- 7 dkg puha vaj vagy margarin
- 1 evőkanál rétesliszt
- 3 dkg mandula
- 2 dl tejszín vagy 4 gombóc vaníliafagylalt
A szilvát hosszában félbevágjuk, kimagozzuk. A mandulát forró vízbe rakjuk, barna héját lehúzzuk, majd vékonyan felszeleteljük. A sütőt 250 °C-ra előmelegítjük. A szilvákat vágott felükkel felfelé tűzálló tálra egymás mellé rakjuk. A vajat/margarint a cukorral, a liszttel és a tejjel serpenyőben habosra keverjük, majd 1-2 percig kevergetve forraljuk. A tűzről levesszük, kiskanállal szilvaszemek tetejére halmozzuk, a mandulaszeleteket a tetejére nyomkodjuk. Betesszük a sütőbe, kb. 10 percig sütjük. Forrón tejszínhabbal vagy vaníliafagylalttal kínáljuk.