Tészta:
- 22 dkg vaj
- 22 dkg liszt
- 6 tojássárgája
- 1 csipet só
Az anyagokat gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, kicsit hűtjük, majd gombócokat formázunk (kb. 70 db) és jól lehűtjük. Egyenként kisodorjuk, a tölteléket rátesszük és levél, ill. batyu formát készítünk.
Töltelék:
- 30 dkg cukor
- 6 tojásfehérje
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 35 dkg dió
A tojásfehérjét a cukorral és a citrom levével habosra verjük, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját és a diót is (óvatosan keverjük). A megtöltött batyukat 180°C-on 12-15 percig inkább szárítjuk, mint sütjük.
Nagyon-nagyon finom!!!
Réti Andrásné Judit receptje.