


Tészta:
- 22 dkg vaj
 - 22 dkg liszt
 - 6 tojássárgája
 - 1 csipet só
 
Az anyagokat gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, kicsit hűtjük, majd gombócokat formázunk (kb. 70 db) és jól lehűtjük. Egyenként kisodorjuk, a tölteléket rátesszük és levél, ill. batyu formát készítünk.
Töltelék:
- 30 dkg cukor
 - 6 tojásfehérje
 - 1 citrom leve és reszelt héja
 - 35 dkg dió
 
A tojásfehérjét a cukorral és a citrom levével habosra verjük, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját és a diót is (óvatosan keverjük). A megtöltött batyukat 180°C-on 12-15 percig inkább szárítjuk, mint sütjük.
Nagyon-nagyon finom!!!
Réti Andrásné Judit receptje.










