- 25 dkg liszt
- 6 g sütőpor
- 14 dkg vaj
- 6 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
- 1 tojássárgája
- 2 evőkanál tejföl
Diós piskóta:
- 4 tojás
- 1 tojásfehérje
- 18 dkg cukor
- 20 dkg darált dió
- 5 dkg liszt
- 6 g sütőpor
- csipet só
Továbbá:
- kb 30 dkg házi baracklekvár
Díszítés:
- 8 dkg étcsokoládé
- 1 evőkanál étolaj
A linzerhez összegyúrjuk a hozzávalókat és folpackba csomagolva 1 órán át hűtőben pihentetjük. Ezután kinyújtjuk és belesimítjuk egy sütőpapírral bélelt tepsibe ,31 x 38 cm ). Előmelegített, 180 °C – os sütőben 10 percig elősütjük, majd megkenjük a lekvár felével. A diós piskótához a tojásokat a cukorral habosra keverjük. A lisztet a dióval,sütőporral elkeverjük,majd apránként a tojásos habba keverjük. A masszát a lekváros linzerre kenjük, visszatoljuk a sütőbe és kb 20 – 25 percig sütjük. Ha megsült a sütemény, a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd egy tálcára kiborítjuk. Megkenjük a linzeres részt a maradék lekvárral, hosszában kétfelé vágjuk és óvatosan az egyik félt ráfordítjuk a másikra. ( Tehát a diós rész kerül alulra és felülre ). A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztjuk. Simára keverjük ,majd a sütemény tetejét lecsurgatjuk vele. 4-5 órát állni hagyjuk,majd szeleteljük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!