A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 1 csomag Váncza sütőpor
- 3 tojás
- 25 dkg zsír vagy margarin
- 10 dkg porcukor
A krémhez:
- 5 dl tejföl
- 3 tojás
- 20 dkg liszt
- 5 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
- 10 dkg mazsola
Továbbá:
- 25 × 39 cm-es tepsi
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és kizsírozott tepsibe nyomkodjuk. A krém hozzávalóit simára kikeverjük, majd a tésztára öntjük. Megszórjuk mazsolával és 170°C-ra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.
Egyszerű, gyors, nagyon finom sütemény, Váncza recept.
Vass Lászlóné készítette el.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!