- 13-15 db babapiskóta
- 600-800 g szeder
- 600 g túró
- 250 g gyümölcsös joghurt
- 5 evőkanál porcukor
- 250 ml habtejszín
- 2 csomag zselatin
- 1 csomag színes zselatinpor
- kávé a piskóták áztatásához
Egy 26 cm-es kapcsos tortaforma aljára helyezzük a beáztatott piskótákat. A friss szedret átválogatjuk, és 200 g-ot félreteszünk a díszítéshez. Összekeverjük a cukrot, a túrót és a gyümölcsös joghurtot. A tejszínt kemény habbá verjük, ezután a túrókrémmel és a maradék szederrel óvatosan összeforgatjuk. Ha zselatinport használunk, a hideg vízzel elkevert port alacsony hőfokon feloldjuk, 2-3 evőkanál túrómasszával elkeverjük, majd a maradék krémhez keverjük. A krémet a piskótára simítjuk, végül a torta tetejét a félretett szederszemekkel díszítjük, majd leöntjük színes tortazselével. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Pajint Melinda receptje.