- 500 ml tej (2,8%)
- 500 ml tejszín (30%)
- 3 csomag vaníliás cukor
- 60 g víz
- 12 g porzselatin
- 600 g fagyasztott szamóca
- 5 evőkanál cukor
- 40 g víz
- 8 g zselatin
A tejet, a tejszínt, a vaníliás cukorral felforraltam. Miután 60 °C alá hűlt, hozáadtam 60 g vízben megduzzasztott 12 g porzselatint. 600 g fagyasztott szamócát felfőztem 5 evőkanál cukorral, majd lebotmixereztem. Miután 60 °C alá hűlt, hozzáadtam 40 g vízben beduzzasztott 8 g zselatint. Majd ahogy a poharakban látod, rètegenkènt egymásra öntöm, minden rèteget egyenkènt kidermesztve a hűtőben. Kekszmorzsával bezárva a tetejèt.
Gulácsi Bertold receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre.