A tésztához:
- 20 dkg finomliszt
- 8 dkg porcukor
- 3 dkg zsír
- 1 tojás
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 mokkáskanál szalalkáli
- szükség szerint tej
A töltelékhez:
- 3 tojássárgája
- 6 csapott evőkanál liszt
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin vagy vaj
- 20 dkg babapiskóta (15 db)
A babapiskóták locsolásához:
- 1 evőkanál rum
- 1 dl tej
Az alsó lap megkenéséhez:
- 2 evőkanál meggylekvár vagy rumos tej
A mázhoz:
- 3 tojásfehérje
- 20 dkg porcukor
- 1 teáskanál rumaroma
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Két cipót formálunk. Tepsinagyságúra (20 × 30 cm) nyújtjuk, majd vajazott tepsi hátán megsütjük. A krémhez a tejből, a cukrokból, a lisztből, a tojássárgákból sűrű pépet főzünk, és kihűtjük. A margarint kihabosítjuk, majd a kihűlt főzött krémmel jó habosra kikeverjük.
A sütemény összeállítása: Az alsó lapot vékonyan megkenjük lekvárral, kirakjuk a babapiskótával. A babapiskótákat egy kenőtollal lekenjük a rumos tejjel. A krémet ráöntjük, majd elsimítjuk. Befedjük a másik lappal. A máz hozzávalóit gőz felett felverjük és a süti tetejére kenjük. Egy késsel kissé megcirókáljuk a tetejét.
Nagyon finom régi recept, próbáljátok ki!
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!