Tészta:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 dkg élesztő
- 2 evőkanál langyos tej+pici cukor
- 2 tojás sárgája
- 1 kiskanál só
- 3 evőkanál tejföl
- 1 csipet pirospaprika
- 5 dkg reszelt sajt
Krém:
- 15-20 dkg tömős sajt
- 5 dkg puha vaj
- 5 dkg mascarpone
- 10 dkg reszelt sajt
- pici só
Forgatáshoz és a tetejére:
- 15-20 dkg reszelt sajt
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatom. A tejfölt, sót tojások sárgáját, pirospaprikát elkeverem. A liszttel elmorzsolom a margarint, hozzáadom a reszelt sajtot. Az egészet összegyúrom, és 1 órát pihentetem. Közben a krém hozzávalóit elkeverem egymással. A tésztát vékonyra kinyújtom és 4-5 cm-es pogácsákat szaggatok. Körülbelül 80 db készül, ebből a 40 db-nak a tetejére pici reszelt sajtot teszek. Előmelegített sütőben, 180°C-on, 15-20 perc alatt készre sütöm. A kihűlt pogácsákat összeragasztom a krémmel. A sajttal megszórt pogácsa kerüljön felülre. Óvatosan összenyomom a két pogácsát, de csak annyira, hogy kissé kinyomkodjon körben a krém. Ezután egyenként reszelt sajtban megforgatom.
Éva receptje az Sütimánia Évával oldalról. A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!