- 25 dkg túró
- 2 dl tej
- 2 tojás
- 2 dl étolaj
- 1 csomag sütőpor
- 5 csapott evőkanál cukor
- 3 bögre liszt
- 10 dkg aszalt szilva
- 5 evőkanál lekvár/dzsem (a tálaláshoz)
A túrót alaposan összetörjük, hozzáadjuk a tojást, utána a tejet, és jól kikeverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a túróhoz adjuk, majd hozzáadjuk még az olajat, és az apróra vágott aszalt szilvát, a cukrot is. A tepsit kiolajozzuk, halmokat rakunk a masszából, és 180°C-on kisütjük. Mikor kihűlt, megszórjuk porcukorral, majd lekvárral kínáljuk.
Kránicz Györgyi receptje.
Még több recept, konyhai praktikák és tanácsok a Györgyiségek Facebook oldalon.