Torta alja hozzávalói:
- 35 dkg Oreo keksz
- kb. 7-8 dkg margarin (olvasztott)
Krém hozzávalói:
- 25 dkg Oreo keksz
- 500 g mascarpone
- 400 g natúr joghurt (görög)
- 25 dkg porcukor
- 3 dl tejszín (cukrászhab)
- 20 g Expressz zselatin (Dr. Oetker)
- 0,5 dl víz
Díszítéshez:
- 2 dl tejszín (cukrászhab)
- kb. 12-14 db Oreo keksz
Az aprítógépben a 35 dkg oreo kekszet összeaprítjuk, majd az olvasztott margarinnal jól összekeverjük és a tortaforma aljába egyenletesen jól belenyomkodjuk. Először a mascarponét a porcukorral kikeverjük, majd hozzákeverjük a joghurtot, a kemény habbá felvert tejszínt, a kezünkkel összetört kekszet, végül pedig a 0,5 dl vízben feloldott zselatint. Az egészet óvatosan, de jó alaposan összekeverjük. Krémet a tortaalapra egyenletesen rákenjük. Betesszük a hűtőbe, míg meg nem dermed a krém (én egy egész éjszakára bent hagytam). Másnap díszítjük: A csatos tortaforma oldalát levesszük a tortáról. A kekszből pár darabot félre teszünk díszítőnek, és a többit az aprítógépben apróra összeaprítjuk és a torta tetejére szórjuk. A tejszín felvert kemény habját egy csillagcsőrű nyomózsákba töltjük és a torta szélét díszítjük, majd a kinyomott hab tetejére egy félbe törött kekszet teszünk.