Tészta:
- ostyalapok
Első krém:
- 5-6 dl tej
- 20 dkg cukor
- 25 dkg darált keksz
- 20 dkg darált dió
- 2 evőkanál kakaópor
- ízlés szerinti rum
A tejbe a cukrot beleteszem és felforralom, majd hozzáadom a többi alapanyagot. Összekeverem, és az ostyalapokra még melegen rásimítom. A melegség által az ostyalapok megpuhulnak, és fel lehet majd tekerni, de előbb még elkészítem a második krémet.
Második krém:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 5 dkg kókuszreszelék
A margarint a porcukorral és a kókuszreszelékkel habosra kikeverem, és a kihűlt kakaós krémre simítom. Az egészet szorosan feltekerem. Hűtőbe teszem pár órára, majd olvasztott csokoládéval díszítem. Egy csomag (Tescoban vásárolt) ostyalap szükséges hozzá, és így lesz összesen nyolc tekercs belőle.
Domján Mária receptje.