Kekszes alaphoz :
- 35 dkg mézeskalács
- 20 dkg vaj
- 5 dkg étcsokoládé
Krémhez :
- 50 dkg krémes túró
- 2 dl tejszín
- 4 evőkanál tejföl
- 1 citrom reszelt héja
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- kb. 8-10 dkg porcukor
- 2 csomag zselatin fix
Tetejére :
- 1 tábla étcsokoládé
- 1 evőkanál étolaj összeolvasztva
Egy kapcsos ( 22 – 23 cm ) tortaformát kibélelünk folpackkal.A tejszínhabból kemény habot verünk. A túrót a tejföllel, cukorral citromhéjjal, a vaníliával és a zselatin fix- el krémesre keverjük, majd óvatosan összeforgatjuk a tejszínhabbal.A mézeskalácsot késes aprítóval morzsás állagúra aprítjuk. A csokoládét és a vajat összeolvasztjuk és összekeverjük a morzsával.Kétfelé vesszük és az egyik felét a tortaforma aljába nyomkodjuk. Rákenjük a krém felét és mélyhűtőbe tesszük legalább 10 percre.A krémre óvatosan rányomkodjuk a megmaradt kekszes alapot és rásimítjuk a túrókrémet.Hűtőbe tesszük kb 1 órára és utána olvasztott csokoládéval bevonjuk a torta tetejét.Tetszés szerint díszítjük.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!