Tészta :
- 2 tojás
- 18 dkg cukor
- 1 tubus sűrített tej ( cukrozott 170 g )
- 25 dkg liszt
- csipet só
- 1 / 2 tasak sütőpor
- kb 20 dkg tejföl
- 1 púpozott evőkanál kakaópor
Krém :
- 1 doboz sűrített tejkonzerv ( Lidl 397 g )
- 50 dkg tejföl
- 2 – 3 evőkanál porcukor
- 10 g étkezési zselatin
- 30 ml víz
Tetejére :
- darált dió
A sütőt 180 °C ra előmelegítjük, egy nagy gáztepsibe ( kb 30 x 40 cm ) sütőpapírt fektetünk. A tojást habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sűrített tejet, a tejfölt és a sóval, sütőporral vegyített lisztet. Ha a massza nagyon sűrű lenne lazítsuk pár kanál tejföllel. A massza felét a tepsi egyik felére simítjuk, a maradékhoz hozzákeverjük a kakaóport és a sárga massza mellé simítjuk. Kb 20 – 25 perc alatt megsütjük. A kihűlt tészta közepéből kivágunk kb 22 x 22 – cm – es négyzetet és egy ilyen méretű folpackkal kibélelt tepsibe helyezzük. A maradék tésztát pedig felkockázzuk. A krémhez a tejfölt, a sűrített tejet, és a porcukrot simára keverjük, majd hozzáadjuk a vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatint. A krémből kb 5 evőkanállal félreteszünk, a többihez pedig hozzákeverjük a tésztakockákat. A keveréket a tésztára simítjuk és egy kanállal jól lenyomkodjuk. A maradék krémet a tetejére simítjuk, megszórjuk dióval és egy éjszakán át hűtőbe vagy hideg helyre tesszük.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!