A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 2 evőkanál kakaópor
- 20 dkg porcukor
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 1 tojás
- 1 teáskanál fahéj
- kb. 0,5 dl tej
A krémhez:
- 1 liter tej
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 12 evőkanál kristálycukor
- 45 dkg tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
Először elkészítjük a krémet. A tejben megfőzzük a vaníliás pudingot a vaníliás cukorral és a kristálycukorral, majd még melegen hozzákeverjük a tejfölt. Nem kell megvárni, hogy kihűljön a krém. A tészta elkészítéséhez a lisztben elkeverjük a kakaóport, a szódabikarbónát és a porcukrot, majd elmorzsoljuk benne a margarint. A tojást a 0,5 dl tejben elkeverjük és ezt is a liszthez öntjük. (A tej mennyisége az általam használt, mert a recept úgy írja, hogy annyi tejet adjunk hozzá, amennyi szükséges ahhoz, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.) Összegyúrjuk és két részre osztjuk. Az egyik lapot lisztezett deszkán kinyújtjuk és vajazott, lisztezett, 32 × 21 cm-es tepsibe tesszük. Erre öntjük a krémet, majd rátesszük a másik lapot. Előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük kb. 40-45 perc alatt.
Ha elkészült, meg kell várni, hogy teljesen kihűljön, csak ezután szeleteljük.
Drávai Szabina receptje.
Szabina szeretettel vár Benneteket Ötlet Konyhájában, ahol sok-sok finomság kerül az asztalra nap mint nap!