Tészta:
- 30 dkg liszt
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 15 dkg porcukor
- 5 dkg margarin
- 1 tojás
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- kb. fél dl tej
A tészta alapjait összegyúrom és 4 lapot sütök belőle.
Krém:
- 10 dkg cukor
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 10 dkg margarin
A tetejére:
- 2 tojásfehérje
- 15 dkg cukor
A krémhez 10 dkg cukrot megpörkölök, majd 3 dl tejjel felengedem. A vaníliás pudingot felfőzöm ebben a karamellás tejben. Ha már kicsit kihűlt, 10 dkg margarint hozzákeverek, és a lapokat megtöltöm. A tetejére a tojásfehérjét a cukorral gőz felett keményre verem, majd a tészta tetejére simítom. A díszítéshez 10 dkg cukorból karamellt készítek, apróra összezúzom és a tészta tetejére rászórom.
Domján Mária receptje.