Tészta:
- 50 dkg túró
- 20 dkg liszt
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tojás
- csipet só
Töltelék:
- 3 tojás
- 5 evőkanál porcukor
- 2 dl tejföl
- néhány csepp citromlé
A tésztához összegyúrjuk a túrót, a lisztet, a citromhéjat, a tojást és egy csipet sót. Vizet forralunk. A tésztát lisztezett deszkán 1 cm vastagra kinyújtjuk, 1 cm széles csíkokra vágjuk, kifőzzük, majd leszűrjük. A töltelékhez a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját 3 evőkanál porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tejfölt, majd összekeverjük a tésztával. A tojásfehérjét felverjük a megmaradt 2 evőkanál porcukorral és néhány csepp citromlével, majd összeforgatjuk a metélttel. Kivajazott tűzálló tálba simítjuk és megsütjük. Amikor kész, kivesszük a sütőből, kicsit pihentetjük és kockára vágva tálaljuk.
Tipp:
A tésztát nyújthatjuk vékonyabbra is, és lehet mazsolával, reszelt citromhéjjal is gazdagítani.
Molnár Veronika receptje.