- 50 dkg darált keksz
- 2 dl tej
- 25 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 3 evőkanál holland kakaópor
- rum ízlés szerint
- 1 narancs reszelt héja
A tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 2-3 evőkanál olaj
A tejet margarinnal és a cukorral felmelegítem, és kevergetem, hogy a cukor feloldódjon. Nem kell forralni. A darált kekszet a kakaópórral és narancs héjával összekeverem, hozzáadom a felmelegített, rummal ízesített cukros-margarinos tejet, és az egészet összedolgozom. Én 5 dkg darált diót is kevertem bele. Egy tálcára sütőpapírt teszek, az összedolgozott masszát elegyengetem rajta, és 1-2 órára hideg helyre teszem. A tetejére a csokoládét gőz felett felolvasztom az olajjal, és az óra elteltével bevonom vele, majd négyzetekre vágva tálalom.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!