- 2 dl tej
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 0,5 dl rum vagy rumaroma
- 1 tábla tortabevonó csokoládé
A kekszet, a kakaóport és a porcukrot szárazon összekeverjük. A tejet a margarinnal felmelegítjük amíg el nem olvad, majd beleöntjük a rumot, és a kekszes keverékkel összedolgozzuk. Tepsi aljára folpackot terítünk, belenyomkodjuk a masszát. Hűtőben hagyjuk kissé megdermedni, azután tálcára borítjuk és a fóliát eltávolítjuk. Azért jó ha fóliára töltjük, mert simább felületet kapunk kiborítás után. Végül bevonjuk az olvasztott csokoládéval, és vízbe mártott késsel felszeleteljük.
(A képen háromszoros mennyiségből készült.)
Czine Zsuzsanna receptje.