- 2 dl tej
- 20 dkg margarin
- 20 dkg kristálycukor
- 1 db rumaroma
- 3 evőkanál kakaópor
- 50 dkg darált keksz
- 2 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg tortabevonó csokoládé
- kevés olaj
A tejben felolvasztjuk a margarint, a cukrot összekeverjük a kakaóval, majd a tejes margarint és a cukros kakaót összekeverjük. Beletesszük a rumaromát, majd hozzákeverjük a vaníliás cukros darált kekszet. Lapos tálcára, aminek van pereme, belenyomkodjuk. Leöntjük kevés olajjal hígított csokimázzal. Hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.
Ha legalább 2 órát hagyjuk a hűtőben pihenni, akkor olyan íze lesz, mint az igazi Sport szeletnek.
Szabó Istvánné: „Én gyakran készítek ilyet, de alufóliára teszem, és ha a csoki megszilárdult, átfordítom, majd a másik oldalát is leöntöm csokival. Így még inkább hasonlít az igazi Sport szelethez.”
Györéné Marika: „Nagyon könnyű elkészíteni, pár perc alatt készen van, és isteni finom!!! Mióta megtanultam, nagyon sokszor megcsináltam, mert az egyik kedvenc lett a családban.”
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.