A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 2 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 2 teáskanál só
- 1 dl olaj
A kenéshez:
- 1 tojás
A tetejére:
- 2 evőkanál liszt
- 1 kiskanál só
- annyi víz , hogy sűrű palacsinta tésztát kapjunk
Az élesztőt a tejben felfuttatom és a többi hozzávalóval összedolgozom.Duplájára kelesztem és kis golyókból hosszú rudakat sodrok és próbálom perecalakra formálni.200 °C-on megsütöm Amikor piros kiveszem és a következővel megszórom: liszt só és annyi víz hogy sűrű palacsinta tésztát kapjak. Ha megszórtuk még egy kicsit visszateszem a sütőbe.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!