- 1 + 1/4 bögre meleg víz
- 5 dkg élesztő
- 1 mokkáskanál cukor
- 1/2 bögre meleg tej
- 1/2 bögre puha vaj
- 1 + 1/2 teáskanál só
- 6 bögre finomliszt
- 2 tojás
Tegyünk egy meleg tálba fél bögre meleg vizet, szórjuk rá az összemorzsolt élesztőt, majd keverjük el a vízben. Adjuk hozzá a maradék meleg vizet, a cukrot, a tejet, a vajat, a sót és 2 bögre lisztet. Elektromos keverővel dolgozzuk össze, ezután adjuk hozzá a tojásokat és még fél bögre lisztet, majd keverjük 2 percig. Adjuk hozzá a maradék lisztet, hogy lágy tésztát kapjunk. Borítsuk a tésztát lisztezett gyúródeszkára, gyúrjuk ruganyosra és folpackkal fedjük le, majd hagyjuk állni 20 percig. Készítsünk kívánt formákat, helyezzük kikent sütőlapra, borítsuk be műanyag fóliával: a lényeg hogy légmentesen záródjon. Egy hétig tárolhatjuk így mélyhűtőben. Fagyasztás nélküli sütés: a tészta megformázása után duplájára kelesztjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!