A tésztalapokhoz:
- 8 tojás
- 16 dkg cukor
- 8 evőkanál víz
- 20 dkg liszt
- 1 kávéskanál sütőpor
- 3-4 evőkanál kakaópor
A vaníliás pudinghoz:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 4 evőkanál cukor
A csokoládés pudinghoz:
- 1 csomag csokoládés pudingpor
- 4 dl tej
- 4 evőkanál cukor
A tetejére:
- 4,5 dl Hulala habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
A díszítéshez:
- 1 evőkanál cukor
- 2 evőkanál kakaópor
A tésztához a tojások sárgáját kikeverjük a cukor felével és 8 evőkanál vízzel. A fehérjét a cukor másik felével kemény habbá verjük. A sárgájához keverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan a fehérjehabot is beleforgatjuk. A masszát elfelezzük. A felét egy sütőpapírral kibélelt közepes méretű (20 × 30 cm) tepsibe öntjük, elegyengetjük, és 170°C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A tészta másik felébe belekeverjük a kakaóport, majd azt is ugyanúgy megsütjük.
A pudingokat a csomagoláson levő leírás szerint elkészítjük. A kakaós piskótára rákenjük a vaníliás pudingot (mehet rá azonnal forrón), és szépen elsimítjuk. Erre jön a világos lap, majd a csokoládés puding. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A habhoz a tejszínt a vaníliás cukrokkal keményre felverjük, a sütemény tetejére kenjük. A díszítéshez a cukrot a kakaóporral és 1-2 evőkanál vízzel addig melegítjük, amíg a cukor feloldódik. Ezt csorgatjuk a sütemény tetejére, majd hűtőbe tesszük. Tetszőlegesen szeletelve kínáljuk.
Én 1 csomag tejszínízű habporból készítettem a tetejére a habot, és pont elég lett. Bár rumot nem ír az eredeti recept, én mégis meglocsoltam a kakaós lapot egy kicsit, mielőtt összeállítottam a sütit. Ha igazán szép díszítést szeretnénk, talán érdemesebb a mázzal a szeletelés után megcsorgatni a kockákat külön-külön. Legközelebb én is úgy fogom! 😉
Nagyon finom és mutatós süti!
Szabókiné Jung Andrea receptje.