Piskóta:
- 9 tojás
- 9 evőkanál cukor
- 9 evőkanál liszt
- fél csomag sütőpor
Ebből piskótamasszát készítünk. 3 felé vesszük. Egy rész marad sárga, a másodikhoz 3 evőkanál kakaóport adunk, a harmadikhoz 10 dkg darált diót. Külön-külön megsütjük.
Közben elkészítjük a szirupot (puncslét):
- veszünk 3,5 dl vizet
- 25 dkg cukrot
- 1 citrom reszelt héját, illetve 1 narancs reszelt héját (ezt el is lehet hagyni)
- 10 dkg mazsolát – ezeket felfőzzük, majd ha kihűlt
- 1 dl sütőrumot vagy kevés rumaromát adunk hozzá
Sárga krém elkészítése:
- 5 dl tejben
- 2 csomag vaníliás pudingport felfőzünk
Először tepsibe belehelyezzük a már kihűlt sárga lapot. Meglocsoljuk a puncslé egyharmad részével, megszórjuk darált dióval, majd a sárga krém felét rákenjük. Rátesszük a barna lapot, szintén meglocsoljuk a puncslével, megszórjuk darált dióval, majd a sárga krém másik felével is megkenjük. Tetejére ráhelyezzük a diós piskótát. Ezt is meglocsoljuk a puncslével, megkenjük baracklekvárral, és megszitáljuk kakaóporral. Lefedjük folpackkal a tepsit, és hűtőbe tesszük. Tálalásnál kis galuskákat szaggatunk, majd megöntözzük csokoládéöntettel, ami a következő módon készül:
Csokoládéöntet:
- 30 dkg cukor
- 3 púpos evőkanál kakaó
- 1-1,5 dl víz – ezt kikeverjük, felfőzzük, majd lehűtjük
Martineczné Lívia receptje.
Kép forrása: Mindmegette