A tésztához:
- 6 dkg zsír
- 1 tojás
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg liszt
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 2,5 dl tej
- fél csomag sütőpor
- csipet só
A krémhez:
- 4 púpozott evőkanál liszt
- 4 dl tej (2,8%-os)
- 15 dkg porcukor (ízlés szerint)
- 3 csomag vaníliás cukor
- 2 púpozott evőkanál holland kakaópor
- 25 dkg mascarpone
A mázhoz:
- 20 dkg étcsokoládé
- 15 dkg vaj
- körülbelül 1 dl tejszín
A zsírt a tojással, cukorral, csipet sóval és a fél citrom reszelt héjával habosra keverjük.
Hozzáadjuk a lisztben elkevert sütőport, kakaóport.és a tejjel homogénre keverjük.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
32 x 24 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és a tésztát egyenletesen beleöntjük és körülbelül 15 perc alsó-felső sütésen készre sütjük, majd kihűtjük
A krémhez a lisztet kevés tejjel simára keverjük, a többit feltesszük forrni és sűrű krémet főzünk.
Teljesen hagyjuk kihűlni.
Amíg hül, a mascarponét a két fajta cukorral, kakaóporral jól kikeverjük és a már kihűlt krémhez adjuk.
A piskótát kettévágjuk, majd a krémmel egyenletesen megkenjük és berakjuk a hűtőbe dermedni.
A mázhoz az étcsokoládét feldaraboljuk, hozzáadjuk a tejszínt és mikróban felolvasztjuk. Kicsit hagyjuk hűlni. A süteményt egyforma kockákra daraboljuk fel és helyezzük a sütőrácsra, ami alá egy gáztepsit helyezünk. Minden darab oldalát mártsuk a csokimázba és a tetejét is csurgassunk meg egyenletesen.
Tetszés szerint díszítsük fel. Én dekorcukorral szórtam meg. Tálalásig rakjuk hűtőbe.
Mészáros Erika receptje.