- 7 tojás
- 14 evőkanál cukor
- 7 evőkanál liszt
- 1,5 liter tej
- 2-3 evőkanál lekvár
- 2 csomag vaníliás cukor
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, beletesszük a lekvárt, majd ismét felverjük. Kivajazott őzgerincformába tesszük (ez a mennyiség 2 db nagyobb formába fér bele). Egy tepsibe helyezzük a formákat, és annyi vizet engedünk alá, hogy a formák éppen ne ússzanak. Előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük (akkor jó, ha jó barna a teteje). Míg a hab sül, elkészítjük mártást. A tojások sárgáját a cukorral jó habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet és ezzel is simára keverjük. Felengedjük a tejjel, és lassú tűzön besűrítjük. A tűzről levéve belekeverjük a vaníliás cukrot. Két tálban egyenlő arányban elosztjuk, ráfordítjuk a megsült habot és meglocsoljuk a mártással. Tetszőleges gyümölcsökkel díszítjük a hab tetejét, és a mártásba is keverjünk gyümölcsöt.
Gyors, könnyű édesség, lehűtve tálaljuk.
Kazó mama receptje.