Piskóta:
- 5 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
- 10 dkg finomra reszelt sárgarépa
- 1 evőkanál étolaj
- csipet só
- 1 kiskanál sütőpor
töltelék:
- 25 dkg túró
- 2 – 3 evőkanál tejföl
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tasak vaníliás cukor
- 5 dkg cukor-vagy ízlés szerint
- 10 dkg málna
A sütőt 180 °C – ra előmelegítjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a sóval habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig habosítjuk, majd hozzákeverjük az olajat, a répát és a sütőporral vegyített lisztet. Azután a masszát összeforgatjuk a fehérjehabbal és egy kb 35 * 30 cm – es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Kb 15 perc alatt megsütjük. Ha a piskóta megsült, egy konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt és a rövidebb oldala mentén, a konyharuhával együtt feltekerjük, majd kihűtjük. A túrót villával összetörjük, hozzákeverjük a tejfölt, ízesítjük cukorral, vaníliával és citromhéjjal, majd egyenletesen rásimítjuk a kitekert piskótalapra, megszórjuk málnával és visszatekerjük. 1 – 2 óra hűtés után porcukorral megszórva, felszeletelve kínáljuk.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!