Tészta:
- 24 db babapiskóta
- 2 dl tej
Tejszínes krém:
- 500 ml habtejszín
- 350 g vanília ízű joghurt/natúr is jó
- porcukor ízlés szerint
- 10 g étkezési zselatin
- 0,5 dl víz
- 50 ml sárgadinnye likőr
- 2 szelet sárgadinnye – kockára vágva
Likőrös krém:
- 200 ml sárgadinnye likőr
- 5 g zselatin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 200 g tejföl /20%-os
A tejet meglangyosítjuk, a babapiskótákat a cukros részükkel megmártjuk a tejben, és tálcára sorakoztatjuk, úgy hogy az alja legyen a tálcán. A tejszínes krémhez a zselatinra 0,5 dl vizet öntünk, félretesszük. A joghurtot a porcukorral, a likőrrel összekeverjük, majd a felkockázott sárgadinnyét is hozzáadjuk. /Amennyiben natúr joghurtot használunk, úgy érdemes vanília cukrot is beletenni./ A tejszínt felverjük és óvatosan a joghurtba forgatjuk. A zselatint mikróban felmelegítjük, amikor langyosra hűlt, 2-3 kanál joghurtos krémmel elkeverjük, majd a többi krémhez hozzáadva egyneművé kavarjuk. A krémet a babapiskótára simítjuk és hűtőbe tesszük kb. 30 percre dermedni. Közben elkészítjük a likőrös krémet. A sárgadinnyelikőrt felmelegítjük, feloldjuk benne a zselatint /ne főzzük fel/. Hozzákeverjük a tejfölt és a vanília cukrot. A megdermedt tejszínes krémre simítjuk, majd hűtőben pihentetjük.
Gál Hedvig receptje.