Piskóta:
- 8 tojásfehérje
- 8 tojássárgája
- 160 g kristálycukor
- 200 g finomliszt – kerek piskótát sütünk
Krém:
- 25 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 25 dkg túró
- 1/2 citrom leve
- 8 dl tej
- 2 csomag vanília pudingpor
- reszelt citromhéj
Díszítés:
- sárgabarackbefőtt
- tejszínhab
A krémhez a pudingporból és a tejből sűrű pudingot főzünk. A puha vajat a porcukorral habosra keverjük, közben kanalanként hozzáadjuk a sűrű pudingot is. Pár percig keverjük. Lassan jöhet bele a túró, a citrom leve és a reszelt citromhéj is. További 3-5 percig keverjük. A már kihűlt piskótát 3 részre vágjuk, a túrós krémmel megtöltjük – amire barackszeleteket sorakoztatunk -, majd díszítjük. A torta tetejét és oldalát bevonjuk felvert tejszínhabbal, majd a tetejét sárgabarackbefőtt szeletekkel díszítjük.
Czine Zsuzsanna receptje.