A tésztához:
- 100 g margarin
- 50 g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 150 g liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 tojás
- zsemlemorzsa a szóráshoz
A töltelékhez:
- 50 dkg sárgabarack
A kókuszos réteghez:
- 3 tojásfehérje
- 100 g kristálycukor
- 50 g porcukor
- 100 g kókuszreszelék
A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tojást, majd összegyúrjuk. Lágy linzertésztát kapunk. Nyújtjuk, majd egy 20 × 30 cm-es zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük. 180°C-on 15 percig sütjük. A sütőből kivéve megszórjuk zsemlemorzsával és rápakoljuk a darabolt sárgabarackot. A tojásfehérjéket a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a kókuszreszelék és a porcukor keverékét. Visszatesszük a sütőbe, takarékon kb. 15 percig szárítjuk. Hidegen szeleteljük.
Jákli Judit receptje.
Judit összes többi csodás receptjét itt olvashatjátok!