Tészta:
- 21 dkg margarin
- 21 dkg porcukor
- 21 dkg darált dió
- 18 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- fél citrom reszelt héja
- 5 tojásfehérje
Máz:
- 5 tojássárgája
- 21 dkg porcukor
A tésztához a margarint a porcukorral kikeverjük, majd a diót, a lisztet, a sütőport és a fél citrom reszelt héját is hozzáadjuk. A kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. Zsírozott lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített, közepesen meleg sütőben tűpróbáig sütjük. Mialatt a tészta sül, a mázhoz a tojássárgáját a porcukorral habosra kikeverjük, majd a megsült, sütőből kivett forró tészta tetejére kenjük.
(A máz a forró sütemény tetején magától megdermed, nem szabad visszatenni a sütőbe.)
Havasi Zsuzsa receptje.