- 35 dkg liszt
- 20 dkg ráma margarin (hideg)
- 20 dkg porcukor
- 3 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
- 1 kiskanál őrölt fahéj
- fél csomag sütőpor
- 1 evőkanál tejföl
- 1 tojás
Töltelék hozzávalói:
- 25 dkg kókuszreszelék
- 20 dkg porcukor
- 6 tojásfehérje
- fél csomag sütőpor
- csipet só
Sárga máz hozzávalói:
- 6 db tojássárgája
- 20 dkg porcukor
- rumaroma (ízlés szerint)
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a porcukrot, a kakaóport, az őrölt fahéjat, a sütőport, a tejfölt és a tojást. Jól összedolgozzuk, gyúrjuk. A tészta cipót folpackba csomagoljuk és betesszük a hűtőbe pihenni, amíg a tölteléket elkészítjük. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá felverjük, közben apránként hozzáadjuk a porcukrot. Utána pedig a sütőporral elkevert kókuszreszeléket óvatosan belekeverjük. A tészta cipót két egyforma részre osztjuk. Lisztezett, sík felületen mindegyiket külön-külön tepsi nagyságúra kinyújtjuk. Sütőpapírral bélelt, 20 x 36 cm-es tepsibe helyezzük az egyik kinyújtott tészta lapot, majd egyenletesen rákenjük a kókuszos tölteléket. Erre pedig ráhelyezzük a másik kinyújtott tészta lapot, amit villával egy kicsit megszurkálunk. Előmelegített sütőben 180 °C-on, kb. 30-35 percig sütjük. Közben elkészítjük a mázat: a tojássárgákat a porcukorral fehéredésig kikeverjük, majd adunk hozzá rumaromát. A megsült, de még forró sütemény tetejére egyenletesen rákenjük a mázt. (Mire a tészta kihűl, addigra a máz is rászárad). Hűtőbe tároljuk. Tálalás előtt tetszés szerinti kockákra felvágjuk.
Tündi konyha receptje.
Tündi konyhájából kaptuk ezt a remek receptet.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!