Sárga tészta:
- 16 dkg margarin
- 16 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 3 tojás
- 12 dkg liszt
- késhegynyi sütőpor
Barna tészta:
- 16 dkg margarin
- 16 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 tojás
- 10 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
- késhegynyi sütőpor
Szükséges még:
- baracklekvár
Csokoládémáz:
- 20 dkg porcukor
- 3 evőkanál kakaópor
- 5 dkg margarin
- 3 evőkanál forró víz
A sárga tésztához a margarint, a cukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat habosra keverem, a fehérjét kemény habbá verem, beleforgatom a masszába, végül a sütőporos lisztet adom hozzá. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítom. Miközben sül, a barna tésztát készítem el ugyanígy. Miután megsültek, a sárga tésztát megkenem baracklekvárral és ráteszem a barnát. Ekkor hosszában félbevágom, megkenem lekvárral, a két felet ráteszem a másik kettőre, és hosszában elkezdem őket csíkokra felvágni. Ekkor egymáson lesz 4 csík sárga – barna – sárga – barna, bekenem lekvárral, és ráteszek egy másik sort, de úgy, hogy a sárga felett barna legyen). Mondjuk én négyet pakolok egymásra, és mindig meg kell kenni lekvárral (ez tartja össze), majd a végén csokimázzal bevonom. Egy tálban összekeverem a kakaót és a cukrot, hozzáadom a lágy margarint és 3 evőkanál meleg vizet, majd ezzel bevonom a süteményt. Gyorsan kell dolgozni, mert gyorsan megdermed a csokimáz.
Ladiszlai Henrietta receptje.