A tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 3 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 1 kiksanál kristálycukor
- 1,5 kiskanál só
- 2 evőkanál étolaj vagy libazsír
A töltelékhez:
- 30 dkg (trappista) sajt
- 2 szál parasztkolbász
A kenéshez:
- 1 tojás
A tetejére:
- 1 evőkanál szezámmag
- 1 evőkanál lenmag
A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Jól kidolgozzuk és egy órát langyos helyen kelesztjük. A tésztát két egyenlő részre osztjuk és kerekre nyújtjuk. Nyolc egyenlő cikkre vágjuk. A vastagabbik felére teszünk egy-egy darab sajtot és kolbászt, majd felcsavarjuk a tésztát. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a kifliket és 25-30 percig pihentetjük. A kifliket megkenjük felvert egész tojással és megszórjuk a len- és szezámmaggal. Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
Kautz József receptje.
Látogassátok meg Józsi konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!