- 60 dkg finomliszt
- 15 dkg sütővaj
- 1 db puha sajt (én hurkasajtnak hívom, tömlős sajt)
- 1 egész tojás
- 1 tojássárgája
- 1/2 evőkanál só
- 1 dl tej
- 42 g élesztő
- 1 evőkanál cukor
- 35 dkg darált töpörtyű
- 1 tojás a lekenéshez
A lisztben elmorzsolom a vajat, s hozzáadom az összes többi hozzávalót a töpörtyűn kívül. Bedagasztom a tésztát, s mikor megkelt, kiöntöm deszkára, és korong alakúra formázom, melyet 10 részre osztok. Minden egyes tésztát kerekre sodrok, s megkenem a töpörtyűvel, amibe teszek 1 kávéskanál sót. A kerek tésztákat elvágom hat cikkre, és mindegyiket összetekerem kiflinek. Olajazott tepsire rakom, tetejüket megkenem tojással, s előmelegített sütőben (200°C) aranysárgára sütöm (15 perc az én sütőmben).
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.