A tésztához:
- 4 dkg élesztő
- 60 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 egész tojás és egy sárgája
- 1 evőkanál só
- 2 dl 20 %-os tejföl
A tetejére:
- 1 felvert tojás
- 10 dkg füstölt reszelt sajt
A margarint elmorzsoljuk a liszttel, ebbe belekeverjük az élesztőt, majd a közepébe egy lyukat készítünk, abba tesszük a tojásokat és a sót. Elkezdjük kézzel összedolgozni, és ekkor adagoljuk bele a tejfölt. Alaposan összedolgozzuk, majd langyos helyen letakarva hagyjuk pihenni legalább egy órát. Amikor megkelt, átgyúrjuk, majd háromszor hajtogatjuk 20 percenként. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, és a tetejét a késsel bevagdossuk. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tetejét a felvert tojással óvatosan megkenjük (figyeljünk arra hogy a tojás ne folyjon le az oldalán, mert akkor nem fog feljönni), és a reszelt sajttal megszórjuk. Hagyjuk még így is pihenni sütés előtt. 180°C-on megsütjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!