A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 50 dkg túró
- 3 dkg élesztő
- fél dl tej
- 1 evőkanál cukor
- 1 teáskanál só
A töltelékhez:
- 20 dkg gépsonka apróra vagdalva
- 2 dl tejföl
- 1 tömlős Boci vagy Camping sajtkrém
A tetejére:
- 1 tojás
- szezámmag
A tészta anyagait jól kidolgozom, majd duplájára kelesztem. Kelesztés után 3 egyforma cipóra osztom. A cipókat kör alakúra kinyújtom, majd 8 egyforma cikkre vágom. A töltelékkel megkenem, a vastagabbik felével kifliformára feltekerem, tojással lekenem, majd szezámmaggal megszórom és 180°C-os sütőben aranyszínűre sütöm.
A sonkás krémhez a vagdalt sonkához hozzáadom a tömlős sajtot, és a tejföllel is jól összekeverem, hogy könnyen kenhető krém legyen belőle.
Domján Mária receptje.