- 25 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- 1 dl tej
- 15 dkg reszelt sajt
- 2 mokkáskanál só
- 1 mokkáskanál pirospaprika
- 1 mokkáskanál sütőpor
A lisztet 12,5 dkg margarinnal, a tejjel, a sütőporral, 1 mokkáskanál sóval összegyúrjuk. A maradék fél csomag margarint a sajttal, 1 mokkáskanál sóval, 1 mokkáskanál pirospaprikával összekeverjük. A kinyújtott tésztára rá kell kenni a tölteléket és összehajtogatni pálmalevél formára / a két szélén hajtogatni, középen találkoznak. 2 rúd lesz belőle. A rudakat fel kell szeletelni és így megsütni, mint a kakaós csigát.
Fagyasztóban fél évig is eláll nyersen.
Erzsi receptje Tápióbicskéről.
Kép forrása: Femina