- 50 dkg liszt
- 50 dkg margarin
- 50 dkg túró
- 3 dkg élesztő
- 20 g só
- 2 tojássárgája
A tészta kenéséhez:
- 1 tojás
A hozzávalókat összegyúrjuk, az élesztőt belemorzsoljuk (nem kell felfuttatni). Cipót formálunk, majd téglalap alakúra kisodorjuk. A tészta egyik felét a felvert tojással lekenjük, majd a másik felét ráhajtjuk. Ezt a folyamatot még kétszer megismételjük. Utoljára 1 cm vastagra sodorjuk, tojással lekenjük, reszelt sajttal megszórjuk, derelyevágóval csíkokat szabunk. A tepsit margarinnal kikenjük, a rudakat beletesszük, 20 percet pihentetjük és sütjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!