Tészta:
- 40 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 20 dkg margarin
- fél citrom leve
- 1-1 dl tej és tejföl
- 1 tojás só
Krém:
- 13 dkg vaj
- 3 db kockasajt
- 2 evőkanál tejföl
- só
Díszítés:
- 15 dkg reszelt trappista sajt
A tésztához a tejben az élesztőt felfuttatjuk, és a többi alapanyaggal összegyúrjuk, hogy könnyen nyújtható legyen. 30 percig pihentetjük, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk. Kiszaggatjuk úgy, hogy mindig 1 sima, 1 pedig a közepén kilyukasztott pogácsa legyen. Ezeket felvert tojással megkenjük, összeragasztjuk, és megsütjük. A krém hozzávalóit jó alaposan kikeverjük, minden pogácsa közepébe egy halmot rakunk, és a tetejüket reszelt sajttal megintjük.