A tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 1 csipet só
- 3 kiskanál cukor
- 1 tojás
- 1 tojássárgája
- kb. 2,5 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 8 dkg olvasztott vaj
A kenéshez:
- 4 evőkanál tejföl
- 20 dkg reszelt sajt
A tekercs tetejére:
- 2 evőkanál olvasztott vaj
- 2 teáskanál szezámmag
Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatom. A lisztet átszitálom, a közepébe mélyedést készítek és hozzávalókat beleadagolom a felfuttatott élesztőt is. Az olvasztott vajat nem! Jól kidagasztom, utolján az olvasztott vajjal dagasztom addig, míg szép szálas lesz. Duplájára kelesztem. Lisztezett deszkára borítom ,átgyúrom. A tésztát megfelezem. Egyenként 3 mm vastagra kinyújtom. Lekenem két evőkanál tejföllel, majd megszórom fele reszelt sajttal. A rövidebb oldalán kezdve feltekerem. Olvasztott vajjal lekenem, szezámmaggal megszórom. Ujjnyi szeletekre vágom. Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatom. Még hagyom kelni fél órát és 180 °C-ra melegített sütőben megsütöm. A másik darab tésztával is így járok el
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!