A tésztához:
- 20 dkg finomliszt
- 6 dkg reszelt sajt
- 1 tojássárgája
- 1-2 evőkanál tejföl
- 1 tojásfehérje
A krémhez:
- 7 dkg margarin (vagy natúr sajtkrém)
- 5 dkg reszelt sajt
- 2 dl tejföl
Az oldalára:
- 5 dkg reszelt sajt
A lisztet összegyúrjuk a sajttal, a tojássárgájával, egy csipet sóval és a tejföllel. Fóliába csomagoljuk, és egy fél órára a hűtőbe tesszük. Lisztezett deszkán késhát vastagságúra nyújtjuk a tésztát, majd kis pogácsaszaggatóval (vagy kisebb pohárral)kiszúrjuk. A sütőt előmelegítjük, kibélelünk sütőpapírral egy tepsit. Kissé felverjük a tojásfehérjét, megkenjük vele a pogácsák tetejét, a tepsibe rakosgatjuk, és az előmelegített sütőben szép világosra megsütjük. A krémhez a puha margarint vagy a krémsajtot a reszelt sajttal, a tejföllel alaposan kikeverjük, és 2-2 pogácsát összeragasztunk vele. Végül az oldalukat – ahol a krém kilátszik – reszelt sajtba forgatjuk.
Vass Kató receptje.