Tészta:
- 50 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg zsír
- 15 dkg cukor
- 1 tojás
- 2 dl tejföl
Krém:
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 5 dl tej
- 2 evőkanál cukor
- 4 púpozott evőkanál liszt
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- ízlés szerint rumaroma
- 1 kg magozott meggy (vagy befőtt)
A tetejére:
- csokimáz
A tésztához valókat összedolgozzuk, és 3 lapot sütünk belőle egy 35 × 40 cm-es tepsi hátulján 180°C-on, 10 perc alatt. A krémhez a tejet a liszttel elkeverjük, bele a 2 evőkanál cukor, a kakaópor és a rumaroma, ezt folytonos keverés mellett megfőzzük, majd hűlni hagyjuk. Ezalatt a margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd a kihűlt krémmel simává dolgozzuk. Az első lapot megkenjük krémmel, kirakjuk meggyel, rá a másik lapot, ismét krém következik, majd meggy, és rá az utolsó lap. Csokimázzal bevonjuk.
A tészta törik, ezért egy éjszakára hűtőben kell tartani, másnapra megpuhul.
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.