Hozzávalók:
- 6 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 450 g kefir
- 30 dkg liszt
- 3 evőkanál kakaópor (cukrozatlan kakaópor)
- 6 g sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 késhegynyi őrölt fahéj
- 10 dkg mazsola
- fél üveg rumaroma
A töltéshez:
- baracklekvár
A lágy vajat elkeverem a cukrokkal, fahéjjal, majd a kefirrel. Beleöntöm a lisztet, a kakaóport, rumaromát és a sütőport, és simára keverem. Beleteszem a mazsolát, összekeverem és kivajazott formában (én egy 23 ×34-as formát használtam) öntöm. 180 °C-os sütőben kb. 40 percig, tűpróbáig sütöm. A kihűlt süteményt ketté vágtam, lekvárral megkentem az alsó lapot és rátettem a másik lapot.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!