Egy nagyon kedves ismerős alapreceptjéből kiindulva kerekedtek ki ezek a golyócskák. Web Cukrászda-Cookie-Dough. 😉 Elkészítésük egyszerűsége nagy sikerélmény még egy konyhai műveletekben kevésbé jártas konyhatündér számára is. Ízesítés bármilyen lehet, egyéni igényeinkhez alakítva, sőt, gasztroajándékként is finom meglepetést okozhatunk szeretteinknek! Kb. 40 db lesz ebből a mennyiségből.
A tésztához:
- 12 dkg puha margarin
- 15 dkg barna cukor
- 2 evőkanál tejszín (vagy tej)
- 1 teáskanál rum (vagy aroma)
- 18 dkg finomliszt
- 0,5 kávéskanál só
- 5 dkg darált dió
- 5 dkg csokilemez-darabkák
A bevonáshoz:
- 10 dkg csokoládé
- 2 evőkanál olaj
A tetejére:
- szórócukor, csokireszelék, darált dió…
A puha margarint a cukorral kihabosítjuk, majd az átszitált lisztet, darált diót, tejszínt és rumaromát is hozzákeverjük. Amikor egynemű a masszánk, jöhetnek a lemezes csoki darabkák, amit szintén egyenletesen próbálunk elkeverni. Hűtőbe tesszük 1 órát, így könnyebb lesz vizes kézzel 2-3 cm átmérőjű kis gombócokat formálnunk (nálam a karalábévájó volt a méret). Ismét hűtőbe tesszük a golyókat, majd vízgőzön olvasztott csokoládé-olaj keverékébe mártjuk. Sütőpapírral fedett tálcára sorakoztatjuk és ízlésünk szerint dekoráljuk a tetejüket. Újabb hűtés következik… immáron az utolsó fázishoz érve… éééés bekebelezésre készen!!! 🙂
Szabókiné Jung Andi után szabadon. 😉
Varga Anikó receptje az OlajBogyó receptes oldalról.